A Színrabló

Novemberben volt egy Erzsébet napi irodalmi pályázat, egy másfél oldalas fogalmazást a „Színrabló” címmel adtam be, mellyel harmadik lettem. Az eredményhirdetésre, mivel koronavírus miatt itthon voltam, ezért bekapcsoltak a Teamsbe, nagyon meglepődtem, jelképesen így adták át az oklevelet, és megtapsoltak. A pályázaton ötödikesektől a nyolcadikosokig vehettek részt. Az adta nekem az igazi értéket, hogy én a színrabló megírásával ötödikesként értem el ezt az eredményt. Az eredményhirdetésen ott volt néhány nyolcadikos barátom, akik nagyon tapsoltak és bekiabálták, hogy hajrá Feri.
Nagyon boldog voltam!

A színrabló, magyar_irodalom_III. díj

Gondoltam, hogy felteszem ide a blogomra az írásomat, hogy minél többen elolvashassák:

 A Színrabló

  Egyszer volt, hol nem volt, talán igaz sem volt, én úgy mesélem el, ahogy hallottam. Volt egyszer egy gonosz boszorkány, aki mindig fekete ruhában járt, de nem csak a ruhája volt sötét, hanem a lelke is. Haragudott az egész világra, mert nem tudta elviselni, hogy minden színes.

  Színesek voltak a virágok, színesek voltak az állatok, színes ruhákba öltöztek az emberek, igazából minden színes volt csak a boszi nem.
Egy éjszaka azt álmodta, hogy egy varázs gépezettel minden színt elrabol. Na, de az nem annyira könnyű! Egy jó tündér őrizte a sötét színeket egy lezárt befőttes üvegben, ha valaki azt az üveget kinyitja, kiszabadul a sötét szín és helyet cserél a világ összes színével. Ha ez megtörténik minden csupa szürke és fekete lesz!

A gonosz boszorkány hét nap, hét éjjel azon gondolkozott, hogy hogyan tudná elrabolni a jó tündértől az üveget. Egyszer csak kitalált egy gonosz tervet. Azt találta ki, hogy ír egy levelet a jó tündérnek, hogy a szomszéd országban feltaláltak egy új színt, melyet szeretnének neki megmutatni. Amíg a tündér elutazik, ő megszerzi a sötét színeket. Így is lett, elment a jó tündér palotájába és mindent átkutatott. De sehol se találta az üveget.

Úgy döntött, hogy felveszi a mindent látó szemüvegét és azzal megpróbálja megtalálni. De még így sem talált rá, mivel a jó tündér nem volt buta! Elvitte magával a színeket tartalmazó üveget az útra, hogy biztonságban legyenek a színek.

A sötétség

De egyszer csak minden sötét lett. Senki nem tudta miért. Még a gonosz boszi se értette mivel ő nem is csinált semmit. Az volt a dolog nyitja, hogy a jó tündér, repülés közben elejtette az üveget, ami leesett és ripityára tört és kiszabadult a sötét szín. A boszi erről nem tudott, de örült mivel minden nehézség ellenére magától minden sötét lett. Végre teljesült a vágya!

Az emberek nagyon bánatosak lettek, mindenki szomorúvá vált. Egyedül a gonosz boszorkány volt boldog az egész világon. Kérték a jó tündért csináljon valamit, mert így nem maradhat a világ. Színek nélkül nem lehet élni. A jó tündér persze nem hagyta ezt annyiban, régen elraktározott másik üvegbe is a színekből, ezért elővette a titkos szín szóróját és elkezdte permetezni a színes színeket a levegőből. Amerre járt újra piros, lila, sárga, rózsaszín, kék, zöld és más-más színű lett a világ.

A boszorkány ezt meglátta és nagyon mérges lett. Újra belopódzott a jó tündér házába. Talált ott még egy színszórót és sötét üzem módba állította, amitől újra minden, sötét lett. Amit a jó tündér színessé változtatott azt ő sötétté varázsolta. Ez ment hét napon át.

A megoldás

Ezt a jó tündér megelégelte és oda ment a gonosz boszihoz megkérni, hogy ne varázsolja a színeket feketévé és ne lopja el őket, mert az emberek szomorúak és bánatosak. Azt mondta a boszi, hogy ő miért tenne ilyet, neki ez így jó és ő így boldog. A tündér azt ígérte neki, hogy ha ezt abba hagyja, akkor ő át varázsolja őt egy másik világba ahol minden sötét. Ez tetszett a boszinak nagyon és beleegyezett! Vissza is adta a sötét színeket a jó tündérnek, ő pedig a sötét világban találta magát.

  Mind ketten nagyon boldogok voltak mivel mind kettőjük kívánsága valóra vált. Az emberek és az állatok újra vidámak lettek.
Azóta is boldogan éltek, míg meg nem haltak!

A Színrabló

A színrabló
Írta:
Mészáros Ferenc 5/A
2020. november 26

One Response to “A Színrabló

Vélemény, hozzászólás?