Elkezdődött az iskola

Elkezdődött az iskola,

Kedves Anikó Néni!

Amiről még nem írtam a nyáron volt egy hét rajztábor, ahol a pasztell technikát tanultam. Meg egy hét intenzív úszás, ami meg a sarkamnak tett jót. A volt judo edzőm meg elhívott a csapatával az Aquaworldbe, nagyon szép napom volt. Beszélgettem vele, ő tudja a programozáshoz való kötödésemet. Azt mondta, Feri ne bánkódj, hogy így jártál a sarkaddal, igaz sokat dolgoztál, de nem leszel olimpikon, de ettől függetlenül a sportot soha ne hagyd abba. Találd meg magad a tanulásban, meg a programozásban. Legyen példaképed a nővéred, három diplomával, és boldog családjával.

Tehát jól elment a nyár. De jót tett nekem, azt csinálhattam, amit akartam. Nyaraltunk pihentem, olvastam, de az edzéseket nem hanyagoltam el. A python programozás órából az utolsó órám szombaton lesz. Következő levelemben küldöm a diplomát, meg többet is írok erről.

Már mind jobban gondoltam az új iskolára. Meg is jött az értesítés, hogy mehetünk be a könyvekért. Augusztus utolsó napjaiban, tartott az osztályfőnökünk egy ismerkedési fél napot. Ez nagyon jól sikerül 4fős csoportokra osztottak bennünket. Munka állómások voltak, ahol egy-egy leendő tanárunk várt bennünket, kis feladatokkal.

Évnyitó

Aztán eljött az évnyitó is, tehát elkezdődött az iskola, először az udvaron, ahova bejöhettek a szülök is. Minden ötödikesnek átadtak egy Szilágyis kitűzőt, amely szerintem az odatartozásunkat jelképezi. Mi felmentünk a tantermünkbe, ahol Nikolett néni elmondta a házi rendet a tudnivalókat. Majd jött két nap laza oktatással, már órarend szerint. Ez a két nap is inkább ismerkedés a volt tanárokkal, meg milyen füzetre van szükség, meg mi a követelmény, stb

A pénteki napunk kirándulással telt el. Felmentünk az iskolánktól a Gellért hegyre. Megnéztük Filozófusok kertjét, a szent Gellért szobrot, a Citadellát, és a csúszdaparknál kötöttünk ki a végén.
Azért jutott idő egy jó fagyira is a Bartók Béla út elején. Innen már villamossal mentünk vissza az iskolába.

Már kezdem megismerni az osztálytársaimat. Van, amelyik nagyhangú van, aki vissza hózódó, szóval mindegyik egy egyéniség.  Itt mindenki jó tanuló, egy-egy négyessel. Az 5/b-ben egy fiú 50-50 pontra írta az írásbeli felvételijét. Ö írta, Magyarországon a legjobbat.

Ma vasárnap van de. átjött hozzám az egyik osztálytársam Noelnek hívják. Nagyon jó fiú. Majd meglátjuk.

Miután haza ment, gondoltam, hogy írok egy levelet Anikó néninek, mert nem tudom, hogy újból mikor lesz időm erre.

Nikolett néni ma megküldte a végleges órarendet. Naponta 5-6 óránk van. Holnap már elkezdődik az iskola, az oktatás, felkészültem rá! Nagyon bizakodó vagyoK.

Ölelem!

ifj. Mészáros Ferenc

Vélemény, hozzászólás?