Gőzerővel megy az oktatás

Kedves Anikó néni!

Oktatás: A Szilágyiban folyamatosan megy a tanítás, már elkezdtünk új anyagokat venni.
Négy évig Franciát tanulok, angol után nem látom nehéznek, úgy látom, hogy van hozzá nyelvérzékem. Az osztályban mindenki mindenkivel barátkozik, köztük én is, de van egy két hangadó is közöttünk.

Az osztályfőnökünk korlátozta a telefon használatát, mert az általunk létrehozott Viber csoportban voltak, akik csúnya tartalmakat tettek fel. Nagyon csodálkoztam és nem értetettem, hogy hogyan mertek ilyent tenni.

Az infó órán a digitális oktatás folytatására készítenek fel bennünket, de remélem, hogy nem lesz. Az utolsó infó órán a tanító néni megkért, hogy mutassam be a weboldalamat volt, aki igen meglepődött. A tanító néni mondta édesanyámnak, ha tizedikes leszek, az osztályozó vizsga letétele után leérettségizhetek informatikából.

Elkezdődtek az osztályzások is, matekból, magyar irodalomból kettő, énekből és tesiből egy-egy ötöst kaptam…

Megvolt a matek Bólyai csapatverseny, ahol 14-ik helyezést értük el, utólag tettem fel az emléklapot a részvételről.

Bólyai

Különórák

Újra vannak különórák is, az órarendhez igazítottuk őket. Újra járok zongoraórákra, melynek nagyon örülök. Most tanultam meg két kézzel játszani a Für Eliset, melyet most felteszek ide, remélem tetszeni fog:

Az angol már nagyon jól megy, tanárom szerint még egy-két év és nyelvvizsgázhatok. A gépemen minden alkalmazást átállítottam angolra, és jobban értem, mint magyarul. (Sok programban a nyelvi fordítás nem a legjobb.) Nagyon sok mesét, vagy videót, ha van időm, angolul nézek meg.

Sport: most hogy elkezdődött az iskola, hétfőtől péntekig minden nap egy óra crossfitt edzés és napi tíz kötélmászást csinálok meg. Az iskolában is minden nap van torna, ez keményebb és jobb, mint az egyesben. Tornából nem kértem felmentést, mivel napközben van, és nem tudnék eljönni. Így az otthoni mindennapi futópadot, vagy biciklit elhagyhattam, csak akkor csinálom, ha kedvem van hozzá.

Befejeztem sikeresen a python tanfolyamot, és megkaptam a diplomámat a Becube programozó iskolától. Ez nagydolog, mert hét felnőtt volt a csoportban és összesen hárman végeztük el. Az oklevelemet is feltettem az oldalra:  
https://ferikemeszaros.hu/programozas-3/

Írtam az iskolának, hogy a python emelt szintű második részre kapott ösztöndíjat átvinném jövő májusra, és így jövő nyáron fejezem be. Mert nekem az iskola és a tanulás nagyon is fontos.

Kedves Anikó néni, mivel nagyon sokat tanulok, és emellett még kevesebb időm van az írásra. De azért legalább havonta egyszer írni fogok meg, ha valami érdekes, vagy fontos történik velem, ezért kérem, hogy mindig nézze meg az oldalamat.

 

Ölelem!
Ifj. Mészáros Ferenc

Vélemény, hozzászólás?