Koronavírus megjelent nálam is

Kedves Anikó néni!

Elég régóta nem írtam, de most aktuális lett, mert sajnos utolért a koronavírus.
Hogy hol kaptam el, nem jöttem rá.
A múlt hét szerdán délután nagyon megfájdult a fejem, nehezen aludtam el este. Reggel rosszul ébredtem, továbbra is fájt a fejem, sőt hasmenésem lett. Édesanyámmal elindultunk az iskolába, de olyan rossz volt a közérzetem, hogy visszafordultunk. Egész nap nem volt semmihez sem kedvem. Délutánra belázasodtam, 38.6C° lett. Csak pihentem és egy kis vizes ruhás borogatás, így estére el is múlt a lázam. Édesanyám közbe felhívta a gyermekorvosomat. Mivel lázam volt, úgy rendelkezett, hogy kiküldi a mentőt egy koronavírus tesztelésre, de hogy mikor jönnek ki, nem tudta megmondani.

Szüleim úgy döntöttek, hogy gyorsítsunk a folyamaton, ezért regisztráltak egy péntek délelőtti időpontra a Bikás park autós mobil koronavírus tesztállomásra. Reggel jól ébredtem kipihentem, lázam már nem volt, ezért influenzára gyanakodtunk.

Koronavírus mintavétel

Bikás parkba beálltunk a kocsisorba és úgy húsz perc alatt odaértünk a teszt sátorhoz. Adategyeztetés, fizetés után levették a váladékot a torkomból. Az egész 2-3 perc volt és már mehettünk is haza. A koronavírus eredményt vasárnap reggelre kaptuk, meg mi is elcsodálkoztunk, hogy pozitív lett.

Szüleim írtak levelet Dóra néninek, a gyermekorvosomnak, aki válaszolt, hogy az iskolának is jelenteni kell, ezen kívül semmi teendőnk. Illetve szüleimnek is karanténba kell vonulniuk, nem dolgozhatnak. Édesanyám felhívta az osztályfőnökömet. Édesanyám és Nikolett néni egy kis kontaktkutatást végeztek, hogy ki jöhet számításba, akikkel érintkeztem. Végül is Márk, Marci és a Bernárd, akik szintén nem mehetnek iskolába.

Már péntekem elkülönítettek szüleim, nem jöhetek ki a szobámból csak a mellette lévő fürdőszobába. Az ételt beadják, a többi dolgot megoldom. A héten szüleimet hívták az ÁNTSZ-től, érdeklődtek hogylétemről, illetve róluk is. Mivel teljesen tünetmentesek vagyunk mindhárman, ezért úgy számolták, hogy hétfőtől mehetek iskolába. Sőt visszaellenőrző tesztre sincs szükség. A gyermekorvos már az igazolást is megküldte.
Annak nagyon örülök, hogy valószínű és remélem is, hogy nem fertőztem meg senkit. Márknak csináltattak koronavírus tesztet, neki negatív lett.

Itthon tanulok

A hetet jól kihasználtam, sokat tanultam. Az osztályt bekapcsolták Teams-be, így részt vettem, angol, irodalom, történelem, infó meg ofő. órákon. Ez nagyon jó volt, mintha én is ott lettem volna. Úgy érzem nem maradtam le semmiről mindent betudtam, pótolni. A tanulópárom Ignác is megküldte a napi leckéket, melyeket megcsináltam. Matekból most fejeztük be a törtek összeadását kivonását szorzását, osztását. A neten találtam nagyon jó tutoriál videókat, így nagyon jól elsajátítottam. Most kezdték el a tizedes törteket, azokat is megnéztem, úgy látom nem lesz gondom vele. A matekot a felvételi miatt nagyon megszerettem, így az osztály egyik legjobb matekosa lettem. Hogy itthon vagyok egész nap, volt időm bepótolni, az elmaradásaimat, hiányosságaimat.

Az angol különórát skype-n Orsi néni megtartotta, de Ő is korona vírusos. A zongora hiányzik, majd bepótolom, de itthon gyakorolók. Készülök egy számmal, melyet az iskola előtt fogok eljátszani, de úgy látom már csak az osztálynak. Majd valamelyik osztálytársamat megkérem, hogy vegye fel, és felteszem a blogomba, hogy meg tudja nézni.

Programozás megy tovább. Kaptam egy ajándék Java programozási tanfolyam lehetőséget. Már be is fejeztem. Erről többet olvashat a https://ferikemeszaros.hu/programozas-3/ menüpont alsó részén.

Minden nap jól felöltőzök és kimegyek az erkélyre egy 20percet levegőzni, addig szellőztettem a szobámat.  Az első napokban nem, de most már minden nap lemászom a szokásos köteleket, egy kis futópad bemelegítésnek, utána meg tartok magamnak egy 45perces crossfit edzést.

Kedves Anikó néni, ahogy megfogadtam a tanulást, úgy is mennek a dolgaim. Eddig, 24db ötösöm, 2db négyesem és egy hármas is becsúszott töriből, de mellette van ötös is.

A nehezén már túl vagyok(unk), de még mindig nagyon félek, hogy szüleim el ne kapják tőlem a vírust. Főként idős édesapám, aki nagyon veszélyeztetett, de ő sem jön ki az irodájából, egész nap ott van.

Tehát nagyon vigyázunk magunkra!

Remélem, Anikó néni is vigyáz magára és minden rendben van. Mivel játék szinten még kapcsolatba vagyok néhány osztálytársammal mondták, hogy az egész osztály karanténban van a héten.

Most nagyon sokat írtam, én is nagyon várom levelét privátba.

coronavírus

Ölelem!

ifj. Mészáros Ferenc

Vélemény, hozzászólás?