Március óta nem írtam

Március óta nem írtam, időm még lett volna rá, de valahogy nem volt kedvem. Pedig sok minden történt azóta. A vírus harmadik hulláma miatt bezárták az iskolákat, újra karanténba kerültem. Valamiért most nagyon nehezen viseltem el a bezártságot. Még jó, hogy edzésre járhattam, mert beneveztem versenyzőnek. Így tudtam emberek közé kerülni. Tanulással nem volt gondom, a többi időmbe meg a programozással foglalkoztam.

Csináltam is egy animációt. Már régebben készítettem egy kis sárga emberkét, és ennek mozgattam meg a száját, ahogy alábeszéltem. Elküldtem a rajz tanáromnak, aki elvitte az igazgató néninek és így felkerült a suli facebook oldalára, ahol már több százan látták. Onnét meg átvette a Tankerületi Hírmondó.

Nézzétek meg az animációmat: Kattints a videó felíratra

Video

Május végén kissé alábbhagyott a vírus terjedése és kinyitottak az iskolák újból. Boldog voltam, mert én közösségi emberke vagyok, és jól érzem magam a barátaim között. Majdnem minden hétvégére elhívtam valamelyik barátomat volt, aki itt aludt, és ez nagyon jó volt a karanténos időszakban.

Kenutábor

Gyorsan eljött a tanév vége, a bizonyítvány osztás. Nem tudtam ott lenni mert elmentem egy kenu táborba a Mosonyi Dunára. Sátorral nomád körülmények között voltunk. Sajnos meleg időszakot fogtunk ki. Az egyik táv helyett, mely 20 kilométer lett volna, mivel lebontották a következő tábort, ezért 16 km-rel odébb tudtunk kikötni. Mindenki kikészült a napon, hét órát evezve emberfeletti volt. Estére elkezdett nagyon fájni a fejem, napszúrást kaptam. Másnap, egy nappal a tábor vége előtt hazavittek a szüleim. Ettől függetlenül, nagyon jól éreztem magam, mert a barátaimmal voltam.

Bizonyítvány:

Szüleim vették át, Ők mentek be az iskolába érte. Nem volt meglepetés, mert a Kréta jegyeimből tudtuk, hogy milyen lesz a bizonyítványom. A 12 tantárgyból 11 jeles és egy négyes történelemből lett. Még az első félévben töriből becsúszott egy hármas jegy, mely ráadást mert témazáró volt duplán számolódott be. Ezt sajnos évvégére nem tudtam kijavítani.
Magatartásom jó lett. Nem vagyok egy rossz gyerek, de eleven vagyok. Ami zavar, hogy közepes jegyet senki sem kapott magatartásból, pedig lehetne. Így a személyiség zavaros, beordibáló, rossz gyerekek közé kerültem magatartásból. A tanárok mindig azt mondják, ha valami probléma van, akkor menjünk hozzájuk segítenek. Ha megyek és megmerem mondani a véleményem, az meg nem tetszik nekik. Akik meg sem szólalnak, azoknak jeles a magatartásuk. Azt vettem észre, hogy amiért senkire se szólnak rá, nekem szóvá teszik. Engem már nem is zavar. A lényeg, hogy amit megfogadtam, hogy jól fogok tanulni, az rendben van. Angolból. magyar irodalomból és infóból dicséretet kaptam, és ez a legfontosabb nekem. Szüleim elégedettek a jegyeimmel, mert tudják, hogy mekkora erőfeszítésembe került, mennyit tanultam ezért. Ettől függetlenül nagyon szeretem az iskolámat, szeretek ide járni. Jó barátokra tettem szert.

Nyaralások

Az első kerületnek van Zamárdiban egy tábora, ahova a mi iskolánk is mehet. Ide is jelentkeztem. Faházas közvetlen Balaton parti tábor volt. Egy házban négyen laktunk, az osztálytársaimmal. Ezen a héten is dőltek meg a hőség rekordok, a faházak nagyon felmelegedtek. Az ellátás jó volt. A vízbe du. három után mehettünk lubickolni. Hajtottuk a vízibiciklit, ugráltunk a vízbe, gyerekek és boldogok voltunk. Aki gondolta az benevezhetett különböző sport versenybe. A zsinórlabda versenyt mi nyertük meg a csapatommal.

Szüleimmel úgy döntöttünk, hogy jelentkezek a covid védő oltásra. Az elsőt a Heim gyermek kórházba kaptam meg, a héten kell mennem ismétlő oltásra. Közben egy angol intenzív hetet is végig csináltam. A héten meg intenzív úszásra járok a Kőérberki uszodába, ez is fontos nekem, mert sokszor visszajön az achilles szalag fájdalom, és ez segít. Szabad időmben meg jöhet egy kis programozás. Ha nekem is meg az programozó tanáromnak is jó, akkor megtartjuk a szombati órákat.
Ha lehet hívom a barátaimat, mikor tudnak jöhetnek hozzánk, vagy én megyek hozzájuk.

A zongora órák is szünetelnek, de azért felteszek egy zongora számot, melyet utoljára vettünk, hogy lássátok, hogy mennyit fejlődtem:

Ezzel a számmal búcsúzok!

A jövő hét újból Balaton, utána még jön egy hét az Adrián. Március óta négy hónap telt el, szép napjain voltak.
Így remélem feltöltődve kezdem el a következő tanévet, a hatodikat.

ifj. Mészáros Ferenc

 

Vélemény, hozzászólás?