Nagy öröm ért!

Nagy öröm ért!

Már régóta foglalkozok egy szerver működtetésének gondolatával. Vásáróltam is egy RASPBERRY PI 3 MODEL B+, melyet szerverként állítottam be. Média szervernek használtam eddig, illetve vannak saját készítésű zene botjain és discord botjaim, azokat futtatam rajta. Gondoltam, hogy jó lenne a weboldalamat és a levelezésemet is egy saját szerveren tudnám futtatni.

Kőrbe néztem a piacon, láttam, hogy alap szerverért is minimum 250eFt-ot kérnek, amire meg én gondoltam az már 300eFt körül van. 13 évesen ez így elérhetetlennek tűnt számomra. Édesapámtól nem várhattam el, hogy ekkora összeget áldozzon erre a hobbimra. Mikor megkérdeztem tőle, hosszas várakozás után annyit mondott, hogy felében benne van, de a másik felét nekem kell előteremtenem. Elkezdtem weboldalakat készíteni, igaz sokat nem kértem, de ezzel is sok idő kellett volna, mire összejönne a fél szerver ára.

Föltérképeztem, hogy melyik kereskedésnél kaphatnám meg azt a szervert amelyik kielégíti igényemet. A https://serverelite.hu/ oldalán találtam a Dell PowerEdge T130, a Dell 13. generációs szerverre, melyt 2db Intel SSD DC S3500 SSDSC2BB800G4 800GB SATA 6Gbps Mix USE 2.5″ felturbózva képzeltem el.

Írtam egy levelet

a cégnek, hogy tanulóként ezt nem tudom megfizetni, leírtam, hogy már hol haladok programozás területén, miket tanultam meg. A szerver is segítene szélesíteni ez irányú fejlődésemet.

Kaptam egy levelet a cég értékesítési vezetőjétől András bácsitól, hogy gratulálnak az eddigi eredményeimhez, megnézték a weboldalamat is. AMARAELITE Kft 1131 Budapest, Sógor utca 9. vezetősége úgy döntött, hogy felajánlanak 50% kedvezményt a szerverre, ezzel is támogatva a további fejlődésemet és kitartó munkámat.

Óriási megtiszteltetés ért, álmomban sem gondoltam, hogy egy cég hajlandó segíteni fejlődésemet. A gép átvétele a cég telephelyén, a Tomori köz 6-ban történt. Január közepén édesapámmal mentünk el a megbeszélt időpontban, ahol a cég ügyvezető helyettese és az értékesítési vezető fogadott bennünket. Egy kis beszélgetés után átadták a szervert. Készítettek néhány képet is az átadásról, mert arra gondoltak, hogy a weboldaluk blogjába felteszik ezt az eseményt.

Sikerült beüzemelnem a szervert, átraktam a kis gépről a dolgaimat és ragyogóan fut. Gondoltam, hogy én is leírom, hogy milyen öröm ért.

 

nagy öröm ért

ifj. Mészáros Ferenc

Comments are closed.