Szabadok vagyunk!

Szabadok vagyunk

Kedves Anikó néni!

Újból szabadok vagyunk, de nagyon vigyázunk. Most már minden magánórám személyesen történik. Odafigyelünk a távolságtartásra, sokszor mosok kezet. Szüleimmel már elmehetek vásárolni, élelmiszer boltba nem, de egyéb helyekre igen. Voltam már könyvtárba, mert kinyitott, sokat olvasok, ezért könyvekre van szükségem. Sétáltunk az utcán szüleimmel , és nyaltuk a fagyit és jól éreztük magunkat.
Tehát vége lett a karanténnak.

Az iskolai online tanításnak is vége lett, jön a vakáció. Édesapámmal megterveztük a nyarat.
Már csak a héten vannak magánóráim. Kivétel a crossfitt edzés, oda egész nyáron megyek, meg heti három futás is megmarad kivéve, ha nyaralni megyünk.

Nyaralási tervek

Igen, nyaralni megyünk. Egy hét Harkány fürdő, egy hét Gunaras fürdő, ezek szállodák. Mivel édesapám térde sérült, ezért megyünk általában gyógyfürdőkbe, és a fürdő jót tesz neki.
De a Balaton sem maradhat le, egy hetet egy Zamárdi szállodában töltünk el.

Őszintén várom a nyarat, kipihenni magam játszani, új ismerősökkel, barátokkal, sportbarátokkal dumálni, ülni a vízben, sarat dagonyázni, este a csillagokat nézni és álmodozni, szóval semmit tenni.

Minden nyáron elmentem 4-5 nyári táborba. Infó tábor, rajz tábor, judo tábor, bűvész tábor stb. Most eldöntöttem, hogy csak rajz táborba megyek el. Sok mindent, sok rajz technikát tanulok meg, teljesen más, mint az iskolában. Már nem pálcika embereket rajzolok.
A másik ok, hogy a vírus miatt kevesebb emberrel akarok találkozni.

Tanulni nyáron csak programozni fogok

A programozás az nagy kivétel, és azt én nagyon akarom. Előző, valamelyik levelembe említettem, hogy kaptam egy ösztöndíjat egész nyárra, minden szombatra, ez két órás elfoglaltság. Mivel online történik az oktatás, ezt nyaralás közbe is meg tudom csinálni. Mielőtt bárki is azt mondaná, miért kell nyáron is tanulni, hát nekem ez nem tanulás. Nekem erre szükségem van. Vannak álmaim, céljaim, azokat csak úgy érhetem el, ha teszek érte valamit. Amit tudok, hogy programozó akarok lenni, de azok közül is a legjobbak között. Valahol már az vagyok, de ahogy tanulom, úgy látom, hogy még sokat kell tanulnom. Az ösztöndíjat nem adják csak úgy, hanem azt ki kell érdemelni, pályázni kell. Egyszerre csak egy embernek adják. Ha sikeresen és jól végzem el, akkor egy emeltszintű tanfolyamot is kapok ingyenesen. Python program nyelvet fogok tanulni, ide is felnőttek iratkoztak be. A lényeg, hogy ez nekem nem tanulás, nem munka, hanem egy nyári kikapcsolódás, egy kis agytornával. (van, aki keresztrejtvényt fejt az a kikapcsolódása, én meg programot írok.)

Ami fontos nekem

De azért lélekben felkészülök a gimnáziumra. Anikó néni is azt mondta, hogy az más lesz. Másként és többet kell tanulni. Megfogadtam magamnak, hogy mindent bele teszek. Ami jó lesz, hogy nem egy osztályba csöppenek bele, hanem mindenki új lesz. 32-en leszünk egy osztályban, az 32-két akarat. Szeretnék igaz barátot találni köztük, remélem sikerül.

Egy hét múlva bizonyítványosztás, már nagyon várom. Tudok beszélni az osztálytársaimmal, elköszönni tőlük. De csak 30 percet kaptunk, az semmire nem lesz elég. Csak lesz időm elköszönni Anikó nénitől is.

Most nagyon sokat írtam, két napig tartott. Elköszönök!

Ölelem,
ifj. Mészáros Ferenc

Vélemény, hozzászólás?